Tudástár

Schär MIX B - gluténmentes kenyérliszt bemutatása

2020.07.15 13:56

Egyszerűen jobban lehet sütni az új kenyérliszt keverékkel, a Mix B-vel. Annyira jól, mint soha azelőtt. Kutatócsoportunk sütőszakemberekkel és kóstolási szakértőkkel közösen folytatott, hónapokon át tartó kísérletei meghozták az eredményt.

Örülünk, hogy végre bemutathatjuk kenyérliszt keverékünk, a Mix B továbbfejlesztett receptúráját. Legyen szó akár sütőformában, akár sütőforma nélkül készített kenyércipóról, zsemléről, mostantól kezdve igényeid szerint még könnyebben alakítható és süthető.

A tészta most még könnyebben sikerül, mert sütés közben mindig egyformán viselkedik. Ezenkívül lencseliszt hozzákeverésével növeltük az ásványianyag tartalom arányát. Tehát indulás a konyhába, tartsuk be a gluténmentes sütés szabályait és várjuk örömmel az eredményt!

Sok örömet a sütéshez és jól sikerült pékárukat kívánunk!

 

Kérdések és válaszok

Összegyűjtöttük és megválaszoltuk a leggyakoribb kérdéseket. Pékszakembereink és kóstolási szakértőink számos tapasztalat birtokában válaszolnak az új gluténmentes Mix B-vel kapcsolatos kérdésekre.
 

1. Mihez használható az új keverék?
A Schärnél folyamatosan azért dolgozunk, hogy továbbfejlesszük termékeinket és jól sikerült  pékárut  garantáljunk. Az új keveréknek köszönhetően a Mix B a készítés további egyszerűsödésével győzi meg a felhasználót, könnyebben formázható a tészta, valamint sütőformával és sütőforma nélküli sütéshez is megfelelnek a receptek. Az eredmény látványában és ízében is jobb, mint valaha.
 

2. Ugyanazok maradtak a honlapon lévő receptek? Mi változott?
Sütőszakembereink a Mix B-vel készíthető összes receptet tesztelték és megállapították, hogy nem igényelnek változtatást. Kísérletezés közben azonban kisebb mennyiségben változtatták a friss élesztőt, a vizet és a sót. Ahol lehetséges volt, egyszerűsítették a munkafolyamatokat és a hozzávalók listáját, hogy még jobban sikerüljön a saját készítésű pékáru.
 

3. Lehet-e még kapni régi összetételű sütőliszt keveréket?
A jelenlegi összetételű sütőliszt keverékből megmaradt készleteket az elkövetkező hónapokban még lehet kapni a forgalmazó helyeken, azonban a következő szállításnál már csak az új összetétellel visszük ki.
 

4. Hol kapható az új liszt?
Minden olyan üzletben, amely jelenleg is forgalmaz Mix B kenyérliszt keveréket. Ha gluténmentes termékeket árusító helyet keres, itt találja meg lakóhelye közelében azokat az üzleteket, amelyek forgalmaznak Schär-termékeket.
 

5. Mi a különbség az új és a régi összetétel között?
Az új összetételű kenyérliszt keverék nem tartalmaz csillagfürt lisztet, helyette lencselisztet és hántolatlan rizslisztet adtunk hozzá, amely növeli az ásványianyag tartalom arányát. Ezenkívül az új Mix B kevesebb sót (-20%), cukrot (-65%), zsírt (-18%) és telítetlen zsírsavakat (-33%) tartalmaz.
Hogyan tudom legjobban megőrizni a kisütött kenyér frissességét?

6. Tudnivaló a pékáru élvezetéhez: A következő tippek alkalmazásával élvezhető legjobban a saját sütésű kenyér.

  • A kenyeret közvetlenül sütés és lehűlés után le kell fagyasztani.
  • A legjobb eredményt akkor kapjuk, ha a kenyeret 150-180°C-on, légkeveréses sütőben engedjük ki. Mikrohullámú sütőben felengedve is jó lesz az eredmény. Szobahőmérsékleten történő felengedéskor kissé rágós a kenyér, de ezzel együtt is jobb az állaga, mint fagyasztás nélkül.
  • Ha ennek ellenére sem fagyasztjuk le a kenyeret, hanem néhány napig fagyasztás nélkül tároljuk, érdemes jól zárható műanyag zacskóba tenni. Ugyanez érvényes a műanyag dobozban tárolásra is.
  • A kenyér más, általános eltartási módszerei: kenyértartó láda (fából) vagy agyagedény.
     

7. Meddig lehet mélyhűtőben tartani a kisütött kenyeret?
Általában ugyanaz a szabály érvényes, mint más gluténtartalmú kenyerek és egyéb élelmiszerek mélyhűtőben tartására. A gluténmentes kenyerek 4-6 hónapig tarthatók el mélyhűtőben. Azt javasoljuk, hogy a friss, kihűlt pékárut fagyasztótasakban tegyük a fagyasztóba."

 

Forrás: gyártó

Link: https://www.schaer.com/hu-hu/a/mix-b

Megvásárolható:

https://mentesbolt.eu/Schar-MIX-B-glutenmentes-kenyerliszt-1kg